Medya ortamındaki manipülasyonların hızına yetişemediğimiz bir çağı tecrübe ediyoruz. Bilhassa sosyal medyanın yeni bir biçim olarak ortaya çıkmasına ve Gezi Parkı olaylarıyla 15 Temmuz darbe sürecindeki ve benzeri hareketlerdeki payına dair tartışmalar, bizi artık medyayı farklı bir kavrayışla ele almaya itiyor.
Gülenciler öteden beri medyayı dezenformasyon faaliyetinin bir parçası olarak hem kendilerine alan açmak için kullandı hem de yeri geldiği zaman farklı aktörlerin hizmetine sunarak tetikçilik yaptı. Yusuf Özkır'ın FETÖ, Medya ve Darbe kitabı, farklı dönemlerde farklı gazetelerde yayınlanan ve odak noktasında FETÖ'nün yer aldığı değerlendirmelerden oluşuyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi düşünüldüğünde, bu medyayı doğru bir biçimde kavramanın ne kadar elzem bir kere daha ortaya çıktı.
FETÖ, Medya ve Darbe, Türkiye'de 2010 sonrasında yaşanan aktüel olaylar ve tartışmalar eşliğinde, siyasi iktidarı devirmeye çalışan medyanın ve bileşenlerinin oluşturduğu dezenformasyonun ortalığı toza dumana boğduğu bir ortamda medyayı ve haberleri çeşitli veçheleriyle ele alan yeni bir kavrayış çabasının neticesi.